Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Декларация за защита на данни.

 

Съгласен съм Не съм съгласен

cart
bg en 
Ресторант Манастирска Магерница

Музика

Веселка Стамболиева е българска певица. Родена е на 01.04.1980 година в град Кърджали. От ранна детска възраст се посвещава на музикалното си развитие. Шест годишна започва да посещава уроци по акордеон и солфеж, година по-късно- по народно пеене и пиано. Средното си образование завършва в Средно Музикално Училище „Добрин Петков“ – град Пловдив със специален предмет акордеон. Висшето си образование продължава в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Икуство в град Пловдив в специалностите „Дирижиране на народни състави” (ОКС – магистър) и „Педагогика на обучението по музика“.

През 1996 година Веселка създава първата си авторска песен, посветена на Българския Национален Отбор по Футбол- „Успех, футболисти“. Две години по-късно реализира своя песен за ПФК „ Левски“ София.

Изпълнителската дейност на Веселка Стамболиева се изразява с участието й като солист във Фолклорна формация „Филипополи” с диригент проф. д-р Светла Станилова по време на следването в АМТИИ, във формация „Аква-Делия” с диригент проф. Диляна Мичева, формация „Драгостинфолк“ с диригент проф. Стефан Драгостинов и хор „Големите български гласове” с диригент Илия Михайлов. Заедно с това тя работи в съвместни проекти с народния певец Илия Луков, участва като беквокал в албума на Николай Славеев „Биляна платно белеше“. През 2007 година е част и от спектакъла „Легендата“ на Лили Игнатова.

През 2014 година Веселка Стамболиева завършва и защитава своя дисертационен труд „Спецификата на българската народна песен във вокалното обучение на актьора“ и получава научна и образователна степен „доктор по театрознание и театрално изкуство“.

Веселка Стамболиева има многобройни участия в концерти, телевизионни и радио предавания в България, почти цяла Европа, Япония, Канада, Индия.

http://veselkastambolieva.com/