Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Декларация за защита на данни.

 

Съгласен съм Не съм съгласен

cart
bg en 
Ресторант Манастирска Магерница

Инзвънредни предложения

Здравейте Приятели,
изправени сме пред тежки времена на изпитания и трудности заради коронавируса

Р-т „Манастирска Магерница“ се присъединява към всеобщите усилия за ограничаване на разпространението на COVID-19. В тази връзка ресторанта е затворен за консумация на място. Но ние продължаваме да работим и да доставяме любимата Ви храна до Вашия дом! (А ако работата Ви изисква да сте на работното място - ще доставим и дотам).

За нас безопасността на храните и здравето винаги са били от първостепенна важност!  Винаги сме спазвали строги хигиенни практики и ще продължим да го правим. Ето и няколко факта за нас, които могат да ви дадат спокойствие при поръчка:

Храните минават термична обработка на 240⁰С, след което се охлаждат в шоков охладител, Охлаждане на продукта е метод, използван за бързо намаляване на оптималната температура за съхранение на храната.По този начин процесът на охлаждане се следи за поддържане на среда, която свежда до минимум ензимите, микроорганизмите и други условия, които вредят на умиращия ефект и намаляват качеството на съхраняваните продукти.След приключване на този процес се поставят в специални пликове и се вакумират. без служителите да имат директен допир с тях.

Една от предпоставките за бързото разваляне на храната е наличието на кислород. Кислородната среда е идеална за разпространение на бактерии. Месото, рибата, всяка сурова или термично обработена храна бързо се разваля дори в хладилника. Можете значително да удължите срока на съхранение на продуктите с помощта на вакуумното опЗащо е по-добре да съхранявате храната си във вакуум? Поради липсата на кислород, храната ще остане свежа и ароматна от 3 и дори 5 пъти по-дълго, отколкото ако се съхранява по традиционен начин (в хладилник, фризер). Дрожди, плесени, различни микроби и хранителни бактерии просто не могат да живеят без кислород, така че при дълго съхранение, видът и текстурата на продукта се запазват в първоначалния им вид. Когато съхранявате храна във вакуум, тя не изсъхва поради същата причина - влагата от продуктите не се изпарява.

Освен това, когато храната се съхранява във фризер по конвенционален начин, тя постоянно си взаимодейства с много студен и сух въздух, който разрушава първоначалната клетъчната структура на храната, което я прави по-малко свежа и вкусна след размразяването. Също така, вакумирането като метод за съхранение е идеален за хигроскопични продукти като захар, тъй като те никога няма да се втвърдят, защото не абсорбират влагата от въздуха. След като започнете да използвате вакуумна опаковка за продуктите, ще забележите как разходите за закупуване на храна намаляват всеки ден. Храната ще остане свежа за по-дълго време, което означава, че тя ще се изхвърля по-рядко, следователно и ще се купува по-рядко.

Сега вече знаете какви са ползите от съхранение във вакуум и как да изберете най-подходящата храна според вашите нужди и време.

Срок на годност на продуктите във вакуум опаковка

Месо (цяло парче):
говеждо, птиче, агнешко и свинско
фризер 6 месеца 2-3 години
Мляно месо:
говеждо, птиче, агнешко и свинско
фризер 4 месеца 1 година
Риба фризер 6 месеца 2 години
Кафе на зърна Стайна температура 4 седмици 16 месеца
Кафе на зърна Фризер 6-9 месеца 2-3 години
Плодове:
ягоди, малини, къпини
хладилник 1-3 дни 1 седмица
Плодове:
боровинки
хладилник 3-6 дни 2 седмици
Сирене хладилник 1-2 седмици 4-8 месеца
Бисквити, крекери Стайна температура ( нормално отваряне на опаковката ) 1-2 седмици 3-6 седмици
Брашно, захар, ориз Стайна температура 6 месеца 1-2 години
Маруля хладилник 3-6 дни 2 седмици
Ядки стайна температура 6 месеца 2 години
Масла без консерванти, като слънчогледово, рапично, царевично масло стайна температура 5-6 месеца 1-1.5 години

Всичките ни процедури са одобрени по HACCP система, която гарантира качеството и безопасността на продуктите;

Служителите ни, които приготвят храна, носят предпазни маски и ръкавици, когато работят с храна и спазват процедурите за правилно миене на ръцете Всички повърхности, които имат контакт с храна, се дезинфекцират многократно през работния ден.

Доставчиците ни носят предпазни маски и спазват процедурите за правилно миене и дезинфекциране на ръцете, според насоките на СЗО.Температурата на всички служители се измерва и записва преди началото на всяка смяна Всички повърхности, които имат контакт с храна, се дезинфекцират многократно през работния ден.

Да се приберете уморени от работа и да нямате желание да готвите е напълно нормално.

Ето една чудесна идея – поръчка и доставка на здравословна храна за вкъщи, при това от един от най-добрите е правилното място. Сами ще се убедите, че разполагаме с изключително богато и разнообразно меню от Българска кухня, включваща голям асортимент от супи, блажни гозби, салати и десерти. Вече не трябва да гледате на нас само като на един от традиционните ресторанти в София, но и като едно от най-доброто решение за организиране на Вашето време и бюджет, заведение. Доставката на храна за вкъщи или офиса е едно много лесно и бързо решение за всички. Може да планирате.